Parcours

PARCOURSKAART

  • Start: Melkmarkt
  • Finish: Rodetorenplein
  • 20 highlights
  • 2 Polar Selfie Points
  • 1 Nissan Reverse Run
  • 1 Verzorgingspost

Het evenementterrein bevond zich in 2017 op het Rodetorenplein. Op dit terrein kun je vanaf 9:00 uur jouw startnummer ophalen, vragen stellen, shirt ophalen, tas achterlaten en hier finish je ook weer na ongeveer 10 km. Hier ontvang je jouw verdiende medaille en een lekker ontbijt. De startlocatie is op de Melkmarkt en is ongeveer 15 minuten lopen vanaf station Zwolle. Hier staan onze DJ en de speaker en loop je zo het parcours op.

Klik hier om de parcourskaart van 2017 te vergroten

1. Pathé Zwolle

Ben je klaar voor een kleine uitdaging? We gaan drie verdiepingen omhoog vanwaar je een fantastisch uitzicht hebt over de binnenstad van Zwolle. Hierna kun je in de filmzaal van Pathé Zwolle even op adem komen waarna we vervolgens weer koers naar beneden zetten.

2. Poppodium Hedon

Hadden we ook al verteld dat je je dansschoenen mee moet brengen? We nemen je mee naar de enige echte poptempel in Zwolle: poppodium Hedon. Hier kun je losgaan tot stratosferische hoogtes.

3. De Stentor

De redactie van De Stentor Zwolle opent haar deuren voor de Zwolle Urban Trail. Pik nog snel even de laatste nieuwtjes mee en ren helemaal up-to-date verder.

Wil je elke dag op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Dat kan met een gratis proefabonnement op de Stentor.

4. Q-park Zwolle Centrum

Via de hoofdingang onder de slagbomen door duiken we naar beneden, lopen we een stuk rechtdoor en nemen we de trappen omhoog naar de uitgang. En omdat één keer niet genoeg is, lopen we er nog keer doorheen. Q-park Zwolle Centrum is toegevoegd aan het parcours!

5. Perry Sport

Hardlopen doe je natuurlijk in een fijne hardloopoutfit! Heb je er nog geen of ben je op zoek naar iets nieuws? Geen zorgen! Tijdens de Zwolle Urban Trail lopen we door de Perry Sport waar je alles wat je nodig hebt tijdens het hardlopen kunt vinden! Shoppen en hardlopen tegelijk, ideaal toch?

6. Thomas a Kempis College

Misschien heb jij of ken jij wel iemand die op deze school les heeft gehad? Het Thomas a Kempis College, opgericht in 1960, is toegevoegd aan het parcours! Dacht jij nooit meer terug te hoeven in de schoolbanken, dan heb je het mooi mis. Dit keer wordt het natuurlijk alleen veel leuker dan vroeger!

 

7. GGD IJsselland

Zwolle kent maar liefst 443 rijksmonumenten! Één daarvan is de voormalige elektriciteitsfabriek IJsselcentrale die nu onder andere GGD IJsselland herbergt. De marmer beklede entreehal, bronzen kozijnen en het bijzondere interieur zullen je herinneren aan vervlogen tijden.

8. De Stadkamer

Het nieuwe pand aan de Zeven Alleetjes is hét oplaadpunt voor kennis en cultuur in Zwolle. Was de leeszaal of bibliotheek eerder de plaats waar je boeken kon lenen, tegenwoordig behelst de Stadkamer veel meer dan dat en vind je er op 16 juli honderden lopers!

9. Sassenpoort

Het meest markante gebouw van Zwolle is natuurlijk de Sassenpoort! Wij lopen onder deze eeuwenoude stadspoort door waar het cachot nog aanwezig is en ook de luiken waar de vijand door op afstand gehouden werd, zijn nog in tact. Hoe gaaf is dat?

10. Restaurant UNO

Van deze locatie loopt het water je in de mond! Heerlijke Spaanse tapas, Italiaanse pizza’s en lekkere pasta’s worden er geserveerd. Tijd voor al dit lekkers is er helaas niet, want we moeten door. Maar natuurlijk ben je na de Zwolle Urban Trail welkom in het voormalige postkantoor van Zwolle, restaurant UNO!

11. Het Langhuis

Voor iedereen die de grote namen inmiddels wel kent en op zoek is naar beeldende verrassingen, is dit authentieke pand een verborgen parel in de historische binnenstad van Zwolle. Gelegen in één van de mooiste steegjes van Zwolle vind je het Langhuis. In de middeleeuwen was het onderdeel van het Arme Fraterhuis, een opvanghuis voor arme studenten die studeerden aan het Gymnasium. Nu vind je er een klein atelier met bijzondere tentoonstellingen en kijk je er je ogen uit!

12. Schouwburg Odeon

Heb je altijd al in de spotlights willen staan? Dan is dit je kans! We lopen namelijk door Schouwburg Odeon waar we via de hoofdingang naar binnen gaan, de foyer passeren en de zaal inrennen en over het podium gaan waar jij jouw minute of fame kunt pakken!

13. Stadhuis

De gave locaties blijven maar binnenkomen! We nemen je mee naar het Stadhuis van Zwolle! Misschien wordt 16 jullie wel jouw droomdag en stap jij in het huwelijksbootje als wij erdoorheen lopen!

14. Poortje van Cele

We nemen je mee terug in de tijd naar het Zwolle van vroeger en lopen door het oudste straatje van Zwolle, de Papenstraat. Hier vind je het pittoreske "Poortje van Cele". Benieuwd wat er achter het poortje te vinden is? Daar kom je op 16 juli achter!

15. Herman Brood Experience

Het nummer ‘Saturday Night’ was een grote hit in de jaren 70. Wie kent het niet? We hebben het natuurlijk over de tweede single van Herman Brood. Op 16 juli gaan we terug in de tijd en lopen we door de pas geopende Herman Brood Experience waar je je kunt verbazen over een grote verzameling persoonlijke spullen van muzikant en schilder. 

16. Park Eekhout

Hardlopen door 23.000 m2 groen! Deze parel is hét bruisende stadspark in hartje Zwolle. Oorspronkelijk was Park Eekhout de tuin die hoorde bij Villa Eekhout. Nu kun je er genieten van kunstwerken, dieren en een lekkere kop koffie of thee! Gezellig, of niet dan? 

17. Studentencafé Het Vliegende Paard

De laatste studenten zijn waarschijnlijk net weg als wij binnenkomen, beter kun je het niet krijgen op zondagochtend. Studentencafé het Vliegende Paard is het kloppende hart van studerend Zwolle. Herbeleef jouw goede oude tijden weer!

18. Grote- of St. Michaëlkerk

Je komt ogen tekort wanneer door de Grote- of St. Michaëlkerk loopt. Op deze mooie foto zie je wat je te wachten staat.

19. Waanders in de Broeren

Laat je zintuigen prikkelen! Waanders In de Broeren is niet alleen een boekwinkel, maar je kunt er ook winkelen, lekker eten en drinken of genieten van een lezing, concert of tentoonstelling.

20. Bij Giel

Deze multifunctionele locatie past perfect bij een Urban Trail! We gaan door het monumentale klooster aan het Broerenkerkplein, waar nu Bij Giel gevestigd is. Hier vind je:

  • De exclusieve modezaak Tenue de Ville
  • Een brasserie in het souterrain
  • De Salon voor modeshows, vergaderingen, bruiloften, etc.

Dat wordt dus genieten!