Goed voorbereid aan de start

images

Sta goed voorbereid aan de start van de eerste Zwolle Urban Trail. Hier lees je alles wat je moet weten over het programma, parcours, startwaves en (openbaar) vervoer voor zondag 16 juli.

PROGRAMMA ZONDAG 16 JULI

Tijd Activiteit Locatie 
09.00 – 11.00 uur Ophalen startnummers Rodetorenplein 
10.00 uur Startwave 1 Melkmarkt
10.20 uur Startwave 2 Melkmarkt
10.40 uur Startwave 3 Melkmarkt 
11.00 uur Startwave 4 Melkmarkt 
10.30 uur Aanvang ontbijt Rodetorenplein
13.30 uur +/- Finish laatste loper, einde ontbijt Rodetorenplein

STARTNUMMERS

Startnummers worden niet thuisgestuurd, maar kun je op zondag 16 juli 2017 ophalen bij het secretariaat. Alle ingeschreven deelnemers ontvangen donderdag 13 juli per mail de indeling van de startwaves. De verdeling van de startwaves wordt toegekend door de organisatie. Houd de mail bij de hand (uitgeprint of smartphone) bij het ophalen van jouw startnummer. De startwave en starttijd staan ook geprint op het startnummer. Je mag altijd in een latere wave starten om samen met een vriend of vriendin te lopen. Dit hoef je niet vooraf bij het wedstrijdsecretariaat te wijzigen. In een eerdere startwave starten is niet toegestaan.

BEREIKBAARHEID

Het evenementterrein bevindt zich op het Rodetorenplein. Op dit terrein kun je vanaf 9:00 uur jouw startnummer ophalen, vragen stellen, shirt ophalen, tas achterlaten en hier finish je ook weer na ongeveer 10 km. Hier ontvang je jouw verdiende medaille en een lekker ontbijt. De startlocatie is op de Melkmarkt en is ongeveer 15 minuten lopen vanaf station Zwolle. Hier staan onze DJ en de speaker en loop je zo het parcours op.

 

Reizen

Wij adviseren om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen en gebruik te maken van de gratis tassenafgifte.

  • NS Station Zwolle Westzijde ligt op ongeveer 14 minuten lopen van het evenementterrein. Op onderstaand kaartje vind je de makkelijkste looproutes.
  • Op zondag kun je gratis parkeren in Zwolle.

GRATIS TASSENAFGIFTE

Zondag is er gratis tassenafgifte (open van 09.00 tot 13.30 uur) voor deelnemers. Zorg dat je tijdig jouw tas weer ophaalt. Er is geen kleedgelegenheid aanwezig.

PARCOURS

Het parcours is ongeveer 10 km door de binnenstad van Zwolle. De start is op de Melkmarkt. Vanaf hier gaat de route als eerste door Pathé Zwolle. We hebben een veelzijdig parcours uitgezet met maar liefst 20 bijzondere plekken of gebouwen.

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

VERZORGING ONDERWEG

Er staan twee verzorgingsposten onderweg. Hier wordt water aangeboden.

ONTBIJT EN MEDAILLE

Direct na jouw finish kun je bij de ontbijtstand op het Rodetorenplein jouw gratis ontbijt ophalen die je samen met vrienden en vriendinnen kunt opeten. Alle finishers krijgen na afloop ook een uniek medaille.

WEERSVERWACHTING

Het wordt zondag zomers warm met 25 graden en zon. Het blijft droog en er staat een vrij matige wind. Bron: Buienradar.

Om jouw kleding af te stemmen op het weer kun je onderstaande tabel gebruiken. Deze richtlijnen geven aan algemene indicatie van weerstemperatuur en bijpassende kleding.

Temperatuur

Bovenlichaam

Onderlichaam

> 17 graden

(mouwloze) top

short

11 tot 16 graden 

shirt / longsleeve

short / (driekwart) tight

5 tot 10 graden

longsleeve evt. mouwloze basislaag 

tight

ZWOLLE URBAN TRAIL SHIRT

Een afbeelding van een shirt op jouw startnummer laat zien dat jij een shirt hebt besteld. Dit shirt kun je bij het secretariaat op het Rodetorenplein ophalen. Heb je geen shirt besteld, maar wil je hem alsnog? Dan kun je hem zondag ook ter plekke kopen zolang de voorraad strekt.