Bijna 2000 lopers ontdekken de stad Zwolle bij de eerste Urban Trail

images
Op zondagochtend 16 juli was de Zwolse binnenstad het decor van de eerste Zwolle Urban Trail. De primeur trok bijna 2000 sportievelingen die konden genieten van een uniek parcours van 10 km dat hen door maar liefst 19 bijzondere Zwolse locaties leidde. Een nagenoeg uitverkochte editie en veel enthousiaste reacties tekenden voor een groot succes.
De lopers vertrokken in vier startwaves voor een mooie loopochtend door de dynamische Hanzestad. Pathé Zwolle werd als eerste locatie bezocht, waar meteen een kleine uitdaging stond te wachten. De klim naar de derde verdieping werd uiteraard beloond met een prachtig uitzicht over de binnenstad. Daarnaast werd er ook over het podium van Poptempel Hedon gelopen en lagen onder meer de redactie van De Stentor, de Stadkamer, Sassenpoort, restaurant UNO, Schouwburg Odeon, Stadhuis, Herman Brood Experience, de Grote of Sint-Michaëlskerk, het Thomas à Kempis college en boekhandel Waanders in de Broeren op het parcours.
“Wat een waanzinnig leuk evenement was dit om aan mee te doen. Ik heb mijn ogen uitgekeken!”, zegt een enthousiaste loper. “Ik woon al mijn hele leven in Zwolle en ben nu op plekken gekomen waar ik nooit eerder ben geweest. Zo leuk!”, vervolgt een andere deelnemer. Naast de bijzondere locaties droegen diverse muziekpunten en entertainment onderweg bij aan een ultieme loopbeleving. “Het is altijd spannend als je een nieuw evenement organiseert, maar het aantal lopers laat zien dat we een goede keuze hebben gemaakt! Zowel deelnemers als ondernemers reageren heel enthousiast en we krijgen nu al tips voor locaties en mooie plekjes voor een volgende editie van de Zwolle Urban Trail. Dus we zijn zeker van plan om hier een vervolg aan te geven!”, zegt Daniëlle Bekkering, organisator van de Zwolle Urban Trail.
 
Urban Trail Series Nederland
6 Urban Trail steden gingen Zwolle al voor. De volgende Urban Trail vindt plaats op zondag 27 augustus in Breda, gevolgd door Eindhoven op zondag 10 december. Alle Urban Trails en meer informatie over deze loopevenementen zijn te vinden op www.urbantrailseries.nl.