Parcours

Het parcours van 2018:

 

The Great Escape

The Great Escape is een bedrijf binnen de entertainment die staat voor beleving. Het bedrijf heeft drie escape rooms met echte acteurs, virtual reality en een gezellige horeca gelegenheid

Ooster-Schelde

Al jaren een boegbeeld in de Zwolse gracht: de in 1933 gebouwde Ooster-Schelde. Jarenlang heeft ze dienst gedaan als veerboot op de Zeeuwse wateren. Tijdens de oorlog vervulde ze een actieve rol als mijnenveger. Nu een karaktervolle locatie voor evenementen. Kom aan boord en proef de sfeer op dit schip met haar rijke historie

Bij Giel

Een bezoek Bij Giel is een unieke beleving. Bij binnenkomst ervaart u meteen een ongedwongen en stijlvolle sfeer, waar iedere gast zich kan laten verrassen. In het monumentale pand vindt u namelijk niet alleen de mooiste damesmode, maar kunt u ook terecht voor een welverdiende kop koffie, een (h)eerlijke lunch, de lekkerste borrels en diners en een goed glas wijn. Ongedwongen, maar met een verrassende twist.

De Spiegel

Theater de Spiegel: groots en met allure. Het prachtige theater aan het stijlvolle Spinhuisplein. Waar je heen gaat voor een complete avond uit en culinair verrast wordt met arrangementen en diners. Vanuit de rode pluche stoelen kun je hier genieten van grote namen van eigen bodem en indrukwekkende internationale producties. Een locatie die de zintuigen prikkelt en regelmatig gebruikt word voor intieme meetings, grote congressen en zakelijke events. Het theater waar men samenkomt voor culturele ontmoetingen: de Spiegel verbindt, raakt en inspireert. 

ZoXander!

Het bourgondische restaurant ZoXander! is gelegen in één van Zwolle`s mooiste monumentale panden. Chefkok en eigenaar Martijn Bokkers heeft een voorliefde voor de klassieke keuken en werkt iedere dag met verse en het liefst lokale producten. Je bent van harte welkom om na de Urban Trail een hapje te komen eten

Café de Tagrijn

Café de Tagrijn is een authentiek bruin café aan de gracht in Zwolle. Dit café is al ruim 40 jaar een begrip in Zwolle en ruime omstreken. Gespecialiseerd in gedestilleerd en een ruim assortiment aan bieren maakt dit café geliefd bij jong en oud. Na je loop kun je hier lekker op het terras genieten

Sassenpoort

Het meest markante gebouw van Zwolle is natuurlijk de Sassenpoort! Wij lopen door deze eeuwenoude stadspoort waar het cachot nog aanwezig is en ook de luiken waar de vijand door op afstand gehouden werd. En je ontmoet een oude poortwachter die je de toegang naar de stad verleent.

Paviljoen de Wezenlanden

We staan voor onbezorgd genieten en het vakantiegevoel dicht bij huis. In het stadspark van Zwolle, gelegen dichtbij het centrum maar wel uit de drukte van de binnenstad. Een fijne plek aan het water met een heus strandje voorzien van lounge zakken en strandstoelen. Toch liever bij ons op het heerlijke terras in de schaduw vertoeven? Dat kan natuurlijk ook terwijl je kijkt naar alles wat op het water gebeurd. Kano’s en waterfietsen zijn van de partij, daarnaast zijn wij ruim voorzien in spelletjes voor jong en oud. Wij bieden heerlijk eten met zo af en toe een Spaanse twist begeleid met een leuk en lekker hip drankje.

Stadkamer

Stadkamer, het oplaadpunt voor kennis en cultuur in Zwolle! Hier komen werelden van informatie, taal, kunst en cultuur op een spannende manier samen. Kom jij ook rennen door de Beste Bibliotheek van Nederland?

Emmanuelshuizen

Vanaf 1639 zijn de panden van de Emmanuelshuizen opgericht tot een tehuis voor 'enige bedaechde ende eerbare vrouwpersonen’. Het hofje voor bejaarde vrouwen werd in 1964 opgeheven. Het pand was in zo’n embarmelijke staat dat het zou worden afgebroken, maar gelukkig heeft de gemeente Zwolle het gekocht. Vanaf 1966 kreeg het een nieuwe culturele bestemming. Tot op heden zijn er in de Emmanuelshuizen kunstenaarsateliers gevestigd. Het poortje met de twee kinderfiguren is afkomstig van het voormalig Hervormd Weeshuis elders in de stad.

Grandesco Music

Al bijna 4 jaar worden er muzieklessen gegeven bij Grandesco Music. De muziekschool aan de Sassenstraat biedt pop en klassieke muzieklessen aan. Deze lessen worden verzorgd door jonge ervaren docenten die zelf regelmatig op het podium staan. Kom langs en luister naar muziek, gespeeld door leerlingen van Grandesco Music!

Architectuur Biënnale

Zwolse architecten en het Zwols Architectuur Podium organiseren samen de derde Architectuur Biënnale. Dit evenement is gestart in 2014 en is een meerjarig ontwerpexperiment waarin architecten en ontwerpers gezamenlijk de stad Zwolle verrassender en levendiger maken! Onder het motto ‘Architectuur in het nauw’ zijn dit jaar circa 10 Zwolse stegen bewerkt tot in het oog springende architectonische objecten. De stegen, in de normale situatie anonieme maar wel tot de verbeelding sprekende plekken, zijn tijdens de biënnale onderworpen aan die zelfde verbeelding en gezamenlijk omgevormd tot een nieuwe stedelijke ruimte met een verhaal. De stegen geven deze dagen ruimte aan ander gebruik, voor een verhaal, voor theater, voor spektakel. Tegelijk vormen de stegen een ontsluitingsstructuur voor verschillende activiteiten rond ‘PROTO’ met de Grote Kerk als middelpunt.

 

Hedon

Bij Hedon kun je als muziekliefhebber wekelijks terecht voor de fijnste concerten en dance-events. Met jaarlijks ruim 400 events in de meest uiteenlopende soorten en maten proberen we iedere muziekliefhebber te bekoren. Of het nu pop, rock, jazz, blues, metal of techno is wat je voorkeur geniet, Hedon staat voor muzikale ervaringen die je nog lang bijblijven.