Parcours

Als deelnemer krijg je de mogelijkheid om te kiezen tussen een parcours van 5 km of 10 km! Het parcours van 5 km is een mooie gelegenheid voor beginnende lopers om ook mee te doen. Bij de 5 km zul je door iets minder locaties en gebouwen lopen dan de 10 km. Je geeft je keuze voor hardlopen of wandelen en de afstand op het inschrijfformulier aan. Tijdens het lopen kun je in het moment het besluit maken om bij de splitsing op het parcours te kiezen voor de 5 km of de 10 km. Dit staat op de splitsing duidelijk aangegeven. Er wordt één tarief gehanteerd voor de inschrijving, ongeacht welke afstand je loopt of wandelt. De start en de finish van beide routes zijn op hetzelfde punt.

LOCATIES

Hieronder vind je een overzicht van de locaties die bekend zijn gemaakt. Kom regelmatig terug om te kijken welke locaties aan het parcours zijn toegevoegd.

Parcourskaart

  • Start: Melkmarkt
  • Finish: Rode Torenplein
  • 18 highlights
  • 2 verzorgingsposten

Bekijk hier het parcours van de derde KLM Urban Trail Zwolle. Hieronder vind je een overzicht van alle locaties. 

 

Start- en finish

Hier gaan we jullie ontvangen! Deze locaties komen jullie vast bekend voor en liggen dicht bij elkaar. Hier kun je jouw tas afgeven en krijg je na afloop een welverdiend ontbijt. 

Grote of St. Michaëls kerk

De Grote of St. Michaëls kerk, het kloppende stadshart van Zwolle wordt op dit moment ingrijpend verbouwd. Met 140.000 bezoekers in 2017 een ware hotspot van de stad. De officiële heropening is waarschijnlijk pas in juni. 

Deelnemers van de Urban Trail 2019 kunnen dus alvast een exclusief kijkje nemen in de kerk..  

The Great Escape

Ook dit jaar zal de Urban Trail Zwolle door The Great Escape lopen! The Great Escape, waar beleving centraal staat, heeft drie escape rooms met echte acteurs, virtual reality en een gezellige horeca gelegenheid. Zo makkelijk als dat de lopers The Great Escape weer verlaten, vergaat het niet iedereen die één van deze escape rooms betreedt....

De Ooster-Schelde

Al jaren een boegbeeld in de Zwolse gracht; de in 1933 gebouwde Ooster-Schelde. Een bijzondere historische locatie met een even bijzonder record: nog nooit is een schip zo vaak tot zinken gebracht en vervolgens gered van de zeebodem. Maak op sportieve wijze kennis met dit verborgen pareltje in de Zwolse stadsgracht. Proef de warme sfeer aan boord en let vooral op alle bijzondere authentieke elementen die bewaard zijn gebleven.

Poppodium Hedon

Vorig jaar één van de gaafste locaties op het parcours en dit jaar weer: Poppodium Hedon. Bij Hedon kun je als muziekliefhebber wekelijks terecht voor de fijnste concerten en dance-events. Of het nu pop, rock, jazz, blues, metal of techno is wat je voorkeur geniet, Hedon staat voor muzikale ervaringen die je nog lang bijblijven. Welke muziek luister jij het liefst tijdens het lopen?

Parkpaviljoen de Wezenlanden

Midden in het drukst bezochte park van Zwolle vind je het Parkpaviljoen de Wezenlanden. De perfecte locatie aan het water, waar je heerlijk onbezorgd kunt genieten van een hapje en drankje met een Spaanse twist. Ook deze locatie is onderdeel van het parcours van de KLM Urban Trail Zwolle. Ervaar zelf het vakantiegevoel dicht bij huis.

Stadskamer

Stadkamer, het oplaadpunt voor kennis en cultuur in Zwolle! Hier komen werelden van informatie, taal, kunst en cultuur op een spannende manier samen. Kom jij ook rennen door de Beste Bibliotheek van Nederland?

Café de Tagrijn

Eén van de oudste cafe's in Zwolle is mag natuurlijk niet ontbreken op het parcours. Op de fundamenten van de oude zwanen toren staat dit rustieke bruine café. Sinds 1976 staat het café bekend om zijn gastvrije ambiance, uitstekende collectie gedistilleerd, en rustieke uitstraling. Een ontmoetingsplaats voor jong en oud.

Pathé Zwolle

Pathé Zwolle heeft op drie verdiepingen in totaal negen zalen met 1.533 stoelen. Op de bovenste verdieping hebben de deelnemers van de KLM Urban Trail Zwolle een fantastisch uitzicht over de stad! De state-of-the-art bioscooptechniek zorgt voor een fantastische filmbeleving en het revolutionaire Dolby ATMOS geluidssysteem in zaal 8 en 9 zorgt dat je het geluid niet alleen overal om je heen hoort, maar zelfs voelt.

Thomas à Kempis College

Vele Zwollenaren hebben hier hier op school gezeten. Het gebouw is in de loop van de tijd van binnen wel veranderd qua kleur en ruimte indeling maar de oude vertrouwde accenten zijn zeker nog herkenbaar. De route loopt door elke verdieping van school. Er zal dus wat hoogteverschil overbrugt worden. Op zoek naar wat uitdaging? Het is ook mogelijk om middels een speciale route in de kelder van het gebouw uit te komen.

Q-park Zwolle Centrum

Ook Q-Park Zwolle Centrum is dit jaar weer onderdeel van het parcours! Een geweldige locatie met vele mogelijkheden om met de KLM Urban Trail door heen te lopen. Een grote oppervlakte, vele trappen, tientallen bochten.. Bereid je maar voor..

Stadhuis Zwolle

Het stadhuis ligt middenin de historische binnenstad van Zwolle. Allerlei soorten wedstrijden gaan links en rechts aan haar voorbij, maar bij de Urban Trail komt nu ook naar binnen!

In het stadhuis is een mooie monumentale trouwzaal te vinden en natuurlijk ook de raadzaal waar de raadsvergadering van de gemeenteraad plaatsvinden.

Kinderboerderij Wezenlanden

Mede door de Kinderboerderij is het altijd groene en levendige Wezenlandenpark het drukst bezochte park in Zwolle. In en om deze kinderboerderij, achterin het park in de Dierenweide, lopen allerlei diersoorten rond. Tijdens de KLM Urban Trail Zwolle wordt omringd door de geiten, kippen, varkens en schapen.

Swapfiets

Ben jij al bekend met de Swapfiets? Swapfiets is het eerste fietsabbonnement ter wereld. Voor een vast bedrag per maand, krijg jij een swapfiets die het al-tijd doet! Neem een kijkje in de volledig verbouwde winkel aan de Thomas à Kempisstraat.

Historisch Centrum Overijssel

Op deze locatie gaan we even terug in de tijd! Dit is het informatiecentrum voor de geschiedenis van de provincie Overijssel. Archieven, boeken, prenten, kranten, kaarten, foto's, video's en geluidsopnames vertellen het verhaal van Overijssel van de Middeleeuwen tot nu. Het gebouw aan de Van Wevelinkhovenstraat beschikt over 7 depots met archieven en collecties.

Kunstruimte het Langhuis

Kunstruimte Het Langhuis is dé plek in Zwolle voor verrassende kunst van talentvolle makers. Hier gaat historie een interessante verbinding aan met jonge actuele kunst. In het prachtige monumentale pand worden het hele jaar door unieke tentoonstellingen georganiseerd. Het Langhuis geeft jonge kunstenaars een podium en stimuleert hen zich verder te ontwikkelen.

Nieuwe Buitensociëteit Zwolle 

Theater Buitensoos, the magic happens when you are here! Dat unieke gevoel. Dat moment van verwondering. Zonder woorden vertellen je zintuigen je dat dit ogenblik, deze plek, precies is waar je moet zijn. Magie. Zo noemen wij het. Je herkent ’t meteen, want het is hier overal om je heen. Welkom in Theater Buitensoos!

Wijk- en Speeltuinvereniging ‘Wipstrikkwartier’

De leukste speeltuin van de stad! Oordeel zelf!